5 vragen die je je moet stellen vooraleer je een evenement organiseert

Een evenement organiseren kan ‘iedereen’. Een succesvol event opzetten is daarentegen een ander paar mouwen… Hier alvast 5 vragen die je jezelf moet stellen wanneer je je volgend event voorbereidt.

“Before anything else, preparation is the key to success.”

Vraag 1 – Wat is het doel van mijn event? Wat is de reden waarom ik het evenement organiseer? Wat verwacht ik van de aanwezigen na het plaatsvinden van het event?

Vraag 2 – Wie nodig ik het best uit om de vooropgestelde doelstellingen te behalen? Hoe communiceer ik met deze mensen? Is een registratieplatform nodig?

Vraag 3 – Hoe zorg ik ervoor dat mijn event opvalt? Waar laat ik het event plaatsvinden? Welke technologieën, meeting formats en room set-ups zetten we best in om de doelstellingen te behalen?

Vraag 4 – Kunnen we alles klaarspelen met het budget dat we voor handen hebben? Wat is er mogelijk en waar dienen we nog wat aanpassingen door te voeren?

Vraag 5 – Hoe bereken ik mijn return-on-investment? Hoe weet ik of het event ook echt succesvol was? Hoe meet ik of de vooropgestelde doelstellingen behaald zijn?

Op zoek naar meer informatie of wens je graag hulp bij de organisatie van je volgend event? Neem vandaag nog contact met ons op.

[ABTM id=3525]